Tweede vaccinaties 60-62 jarigen vervroegd naar 7 juli ipv 11 augustus. Herhaling van 63-64 jarigen met Astra Zeneca op 9 juni

De levering van de herhaling van de Astra Zeneca vaccins voor de leeftijdsgroep 60-62 jaar wordt vervroegd. Daardoor kunnen de mensen die 19 mei j.l. hun vaccin ontvingen opeens eerder de tweede prik krijgen. We gaan de datum voor herhaling plannen op 7 juli, ruim 6-7 weken na het eerste vaccin. De oorspronkelijke datum van 11 augustus komt  te vervallen. Volgens de richtlijnen is dat nu wel toegestaan. Alle patienten worden nog persoonlijk gebeld.

Zoals eerder afgesproken krijgt de groep die eind maart geprikt is op 9 juni de herhaling. Neem de uitnodiging mee naar de afspraak. Draag korte mouwen om het prikken makkelijk te maken svp.

In Nederland zijn momenteel ongeveer 400.000 AstraZeneca-prikken gezet. Het CBG adviseert mensen om direct contact op te nemen met een arts als de persoon na een prik met het AstraZeneca-coronavaccin na drie dagen weer ziekteverschijnselen krijgt met daarbij onverwachte en/of onbekende klachten, en/of grotere of kleinere blauwe vlekjes (puntbloedingen) in de huid.

Voor meer informatie kunt U kijken op coronavaccinatie.nl.

Als U een prik met coronavaccin van Astra heeft gehad en U heeft geen klachten, dan hoeft U zich geen zorgen te maken.

Als U opeens een dik glanzend been heeft, druk op de borst, benauwdheid of pijn vastzittend aan de ademhaling, opeens uitvalsverschijnselen, (punt)bloedinkjes in de huis neemt u meteen contact met ons op, dat wil zeggen tijdens kantooruren de huisartsenpraktijk en daarbuiten de huisartsenpost.

 

 

 

 

 

 

Leave a reply